top of page

Tuinfeest corona proof

Wederom een update met betrekking tot onze corona proof events. We zien dat ons entertainment (rechargers) en stylingpack small inmiddels weer geboekt worden, maar de eventstyling pakketten (met name voor de grotere events) vooralsnog uitblijven.


We zien daarentegen de vraag naar tuinfeest decoratie en aankleding wel toenemen voor buitenevents, zoals bijv. voor een coronaproof tuinfeest. Of dit nu een bruiloft in de tuin is of een zakelijk tuinfeest op een evenementenlocatie. We merken dat de markt hier momenteel om vraagt, en dus anticiperen we hier op met onze eventstyling pakketten.


Leuke ideeën voor een tuinfeest

Wij zijn uiteraard eventstylisten en bekijken de mogelijkheden breed. Voor ons maakt het niet uit om de eventstyling en het entertainment te verzorgen bij een bedrijf, op een evenementenlocatie of ergens in een tuin. Tips om veilig een event te organiseren zouden met name liggen in de mogelijkheden tot de ruimte die je hebt (en dus de afstand die je tot elkaar kunt waarborgen) en de locatie waar je het event organiseert. In dit blog leggen we graag de nadruk op de mogelijkheden voor een tuinfeest in coronatijd.


Tips en ideeën tuinfeest:

  • Wel of geen tent voor een tuinfeest? Dit hangt natuurlijk af van het weer en de voorspellingen. Als je zelf een tuinfeest organiseert, kun je uiteraard op zoek gaan naar tentenleveranciers of kunnen wij dit eventueel organiseren. Echter, als de weergoden een beetje meespelen en het blijft volgens verwachtingen droog is een tent soms ook overbodig. We hebben veel winter events gedraaid zonder tent of overkapping. Het is wel raadzaam om last-minute een tent achter de hand te hebben mochten de weersvooruitzichten twijfelachtig zijn. In deze tijd zien we dat 80% van de tuinfeesten bestaat uit groepen tot 20 gasten. Een party- of pagode tent volstaat dan ook wel en staat in mum van tijd.

  • Aankleding tuinfeest: Coronaproof aankleding waarbij genoeg ruimte is om de 1,5m-afstand-tot-elkaar te waarborgen. Wij combineren zit- en stagelegenheden die coronaproof zijn. We nemen in deze tijd daarom ook extra stoelen en statafels mee om de veiligheid te waarborgen.

  • Catering: Leuke foodtrucks of foodbars doen het altijd goed uiteraard maar bij een tuin hoort ook bbq! Wat dacht je bijvoorbeeld van een winterBBQ.

  • Styling (en Bloemdecoratie): Uiteraard zijn er tal van verhuurbedrijven waar je spullen kunt afnemen, maar dan ben je er nog niet. Je wil dat het totaalplaatje klopt en dus verzorgen wij met ons team ook de afstyling van het tuinfeest. Dit zit standaard in het pakket! Voor grotere events werken wij samen met onze premium partners ToTheMoonAndBack Styling en Cosmos Flowers

  • Muziek: Voor kleine gezelschappen heb je geen complete live-band nodig. Spotify en een speaker volstaat vaak voor een klein tuinfeestje. Heb je een iets grotere groep en ook wat meer budget dan is onze Vinyl DJ erg gaaf.

  • Entertainment en Bars: Een leuke extra voor wat reuring in de tent. Denk wel aan coronaproof side entertainment wat voldoet aan de veiligheids- en hygiëne maatregelen. Een barber, een shoeshiner of whisky- of speciaalbier proeverij zijn erg populair in het najaar. Of een Gintonic Bar, die doet het eigenlijk het hele jaar wel goed...

  • Thema: Een leuk thema voor een tuinfeest hoeft niet zo uitgesproken te zijn, maar het geeft vooral in coronatijd wel iets extras aan een tuinfeest. Wij geven een kleine vintage of boho touch aan het event. Als het wat feestelijker en eleganter mag zijn de winterse concepten van Peaky Hats ook erg gaaf! Wat dacht je van een Great Gatsby, Roaring Twenties of een Peaky Blinders stylingthema.


Kortom, wil je een coronaproof tuinfeest organiseren en kun je wat hulp gebruiken, neem dan contact op met ons en laat je inspireren! Mail jouw vraag naar info@bayenelle.nl


Hopelijk tot snel!
bottom of page